JARNO HENDRIKX

 

De 25 jarige Jarno Hendrikx uit Witharen (Gemeente Ommen) is een echt ‘paardenmens’.

Al vanaf zijn achtste jaar rijdt hij paard, het liefst springen. Tijdens zijn opleiding aan het MBO Paardenhouderij heeft hij stage gelopen bij gerenommeerde bedrijven in binnen- en buitenland.

 

Jarno’s paardenkennis is groot en dit kwam hem goed van pas toen hij een aantal jaren geleden begon met het scheren van paarden. Al snel had hij in de gaten dat hij hier erg handig in is en paarden zonder veel sedatie kan scheren.

Dit bleef niet onopgemerkt bij zijn klanten en in no-time groeide zijn klantenkring.

In de wintermaanden bedient Jarno zijn klanten van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, 7 dagen per week. Ook Denemarken heeft hem inmiddels gevonden en Jarno is hier dan ook een aantal weken per jaar om paarden te scheren.

 

Bijna het hele jaar door geeft Jarno clinics en workshops. Zo was hij afgelopen winter te zien op de STOAS in Dronten en op de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

 

Daarnaast verkoopt Jarno scheermachines en tondeuses met bijbehorende accessoires. Ook voor onderhoud, reparatie en het slijpen van de scheermessen kunt u bij hem terecht.

 

Het idee om het boek ‘Scheren zonder schade’ te schrijven kwam doordat Jarno tijdens zijn scheercarrière erachter kwam dat er op dit gebied weinig naslagwerk is te vinden.

Er zijn ongeveer 2 jaar aan voorbereidende werkzaamheden vooraf gegaan om tot deze eerste uitgave te komen. Het resultaat mag er zijn, een informatief boek met duidelijke instructies, werkwijzen, afbeeldingen en achtergrond informatie over het scheren van paarden. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op het horseman-ship tijdens het scheren. Een prima handleiding voor een ieder die zijn eigen paard wil gaan scheren.

 

De eerste handleiding in Nederland voor het scheren van je paard.